Bres / Prana

BRES Magazine – bewustzijn in beweging

BRES verschijnt zes keer per jaar en is een bewaar-tijdschrift in een handzaam formaat.

De wereld is in beweging, want het bewustzijn van de mensheid is in beweging. Nieuwe visies, vergezichten, ontdekkingen en initiatieven duiken overal op. BRES nodigt de lezer uit mee op ontdekkingsreis te gaan en biedt met elk nieuw nummer een selectie van boeiende informatie. BRES wil net als vroeger een spannend tijdschrift zijn en een ‘kroniek van onze beschaving’ op het gebied van bewustzijn, nieuwe wetenschap, spiritualiteit, verborgen historie, wereldwijde ontdekkingen, duurzaamheid, alternatieve genezing. Doordat elk nummer een ander thema behandelt kan diep op het onderwerp worden ingegaan, vanuit verschillende invalshoeken en met de visie van de huidige tijd. Daarbij vormt telkens een serieuze spiritualiteit de rode draad in het themanummer, een spiritualiteit die voor iedereen herkenbaar is omdat ze universeel is. Een spiritualiteit die niet gebonden is aan uiterlijke dogma’s en rituelen, maar innerlijk beleefd en ontwikkeld kan worden.

BRES was sinds de oprichting in 1966 het eerste tijdschrift voor ‘andersdenkenden’ waarin schrijvers als Jacques Bergier (Dageraad der magiërs), Erich von Däniken (Waren de goden kosmonauten), Immanuel Velikovsky (Werelden in botsing) een totaal ander beeld lieten zien van de wereld en de mensheid dan men in de schoolbanken voorgeschoteld had gekregen. In het tijdperk van de Beatles waren mensen bereid om zich open te stellen voor andere gedachten en mogelijkheden met betrekking tot ons wereldbeeld, bewustwording en spiritualiteit. BRES was spannend, baanbrekend en beslist een ‘must-have’ in die tijd waar je niet omheen kon. BRES en Ankh-Hermes hebben elkaar sterk geïnspireerd, vooral in de jaren 70 en 80, en hebben een belangrijke rol gespeeld in de bewustwording van het Nederlandse lezerspubliek.

BRES is in 1966 opgericht door J.P. Klautz, oud-directeur van Elsevier, naar het voorbeeld van het Franse tijdschrift Planète van Louis Pauwels en Jacques Bergier, auteurs van Dageraad der Magiërs.Ted Klautz heeft Bres gerund tot 1981, waarna hij de redactie overdroeg aan Simon Vinkenoog, Tom Ordelman en Martin Boot, terwijl Elsevier de nieuwe eigenaar/uitgever werd.

In 1984 werd Dries Langeveld de nieuwe eigenaar en hoofdredacteur van BRES tot aan zijn dood in 2005. Na het overlijden van Langeveld kwam het blad in handen van de uitgever Reinoud Douwes en Coen Simon werd hoofdredacteur. Hij werd in 2007 opgevolgd door John van Schaik die als ondertitel aan het tijdschrift toevoegde tijdschrift voor religie, wetenschap en gnosis. Door John van Schaik’s expertise in middeleeuwse mystiek, manicheïsme en gnostisch christendom had het tijdschrift een sterk gnostisch karakter. Hij kon de lezer diepgaande en waardevolle informatie aanbieden op dit gebied die vele gelovigen in de kerk niet vonden.

Eind 2012 is het tijdschrift overgegaan naar VBK-Media / AnkhHermes en begin 2013 is John van Schaik opgevolgd door Emy ten Seldam, die in de jaren 70 bij uitgeverij N. Kluwer / Ankh-Hermes werkte, in de jaren 80/90 bij uitgeverij Terra en vanaf 1999 tot 2010 uitgever was bij Ankh-Hermes. De ondertitel van BRES is nu gewijzigd in bewustzijn in beweging.

Recent inkijkexemplaar Bres

Abonnementsprijzen Bres 2014

Jaarabonnement (6 nummers) Nederland € 41,- / België € 46,- / Europa € 62,- / buiten Europa € 79,50
Tweejaarabonnement (12 nummers) € 79,50
Losse nummers €7,95 (plus verzendkosten)
Proefabonnement (2 nummers) Nederland € 10,- / België € 15,-

Voor opgave/opzegging abonnementen, voor adreswijziging of voor bestelling van een los nummer:

VBK Media Abonnementen
Postbus 60884000
HB Tiel
Tel.: 0344-637085 (van 9.00 tot 12.00)
E-mail: abonnementen@ankh-hermes.nl

Advertentietarieven


PRANA Magazine

PRANA, het tijdschrift van Ankh-Hermes, is een “bewaarblad” dat qua vorm het midden houdt tussen een boek en een tijdschrift. Elke twee maanden verschijnt een nummer met een ander thema, op het gebied van spiritualiteit, religie, geneeswijzen, filosofie en persoonlijke groei. Bijzonder is dat de onderwerpen vanuit verschillende, elkaar aanvullende, invalshoeken worden belicht.

PRANA werd in 1975 opgericht door Prof. Henri van Praag (1916-1988), de bekende pedagoog en parapsycholoog. Van Praag was een leraar in de oude traditie van de joodse “wegwijzers”. Hij werkte aan allerlei projecten om inzichten uit de wijsheidstradities van de mensheid en de kennisontwikkeling van de wetenschap door te geven. Naam, vorm en inhoud van PRANA weerspiegelen die missie. De term “prana” is Sanskriet voor spirituele adem, subtiele energie. Van Praag wilde met deze naam aangeven dat het blad bezielende informatie moest geven die de beperkingen van wetenschappelijke disciplines en culturele grenzen zou overstijgen. PRANA wil een bijdrage leveren aan een creatieve dialoog tussen mensen met uiteenlopende belevingen en levensbeschouwingen.

www.tijdschriftprana.nl

Abonnementsprijzen PRANA 2014

PRANA verschijnt zes keer per jaar. Abonnementen lopen van oktober tot oktober. Prijs € 30,50. Buitenland € 41,50. Nieuwe abonnees ontvangen gratis twee voorgaande nummers naar keuze.
Losse nummers € 6,95
Voor abonnees: voorgaande nummers € 5,10

Een proefabonnement van 2 nummers kost € 10,00.
Abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij minimaal 1 maand voor het einde van de abonnementsperiode een schriftelijke opzegging ontvangen is. Een jaargang loopt van oktober tot oktober.
Voor opgave/opzegging abonnementen, voor adreswijziging of voor bestelling van een los nummer:

Advertentietarieven

Klantencontactcentrum VBK Media
Herculesplein 96
3584 AA Utrecht

Retouradres:
Postbus 13288
3507 LG Utrecht

Telefoonnummer: 088 700 2700 (keuze 3; op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 12:00)

E-mail: abonnementen@ankh-hermes.nl