Er bestaan veel misverstanden over de katharen. Wie waren zij precies? Wat geloofden zij? En waarom werden ze door de kerk vervolgd? In De Katharen geeft Bram Moerland een begrijpelijk antwoord op al deze vragen en laat hij zien dat de katharen verwant waren aan de gnostici uit de eerste eeuwen van het christendom.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Van 8-16 maart vindt de 79e Boekenweek plaats, met dit jaar als thema ‘Reizen’. Speciaal voor deze week heeft Willem Glaudemans een prachtig essay geschreven, aansluitend bij het thema.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Wat geeft jouw leven richting en vervulling? Wat is jouw levensmissie? Dit zijn geen eenvoudige vragen voor veel mensen. Toch is het zinvol om er eens over na te denken. Het Boek van de levensmissie kan je helpen wanneer je je eigen levenspad wilt vinden en vervullen. Durf jij buiten de gebaande paden te gaan?

Lees verder
Categorie: Nieuws

Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of heb je juist zelf de neiging die ander op afstand te houden, net als diegene voor jou wil kiezen? Misschien heb je wel een relatie maar mis je intimiteit. In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal te maken heeft met de dans van verlatings- en bindingsangst, en laat ze zien wat je kunt doen om weer beschikbaar te worden voor de liefde.

Lees verder
Categorie: Nieuws

In oktober 2013 was Eckhart Tolle wederom in Nederland en gaf hij in een uitverkocht De Doelen in Rotterdam een lezing. Hij liet ruim 2.500 mensen twee uur lang ademloos luisteren naar zijn verhaal over ‘Leven in helder bewustzijn’. De complete lezing staat nu op dvd, inclusief een prachtig boekje met de mooiste citaten en foto’s van Eckhart zelf en van de bekende artistiek luchtfotograaf Karel Tomeï.

Lees verder
Categorie: Nieuws